Onze missie en geschiedenis

Onze missie

De producten van Qualiphar maken de consument gezonder, beantwoorden aan een specifieke wens of verhogen de levenskwaliteit.

Qualiphar is een sterke en onafhankelijke speler op de Belgische markt. Tegelijk ontwikkelen we verder onze exportactiviteiten, duurzame opportuniteiten grijpen we met beide handen aan.

We bieden onze diensten, knowhow en ervaring ook aan derden aan. Iedere dag bekijken we hoe we de kwaliteit en de kostenefficiënte binnen de productie voor derden nog kunnen verbeteren. Zo positioneren we onszelf als een sterke en klantvriendelijke partner en bouwen we stevige lange termijnrelaties uit.

Een beknopte geschiedenis

Qualiphar wordt in 1937 opgericht door mevrouw Wijnand en Dr. Studer. Qualiphar maakt aanvankelijk uitsluitend voorschriftvrije geneesmiddelen. Het doel is om het zware werk van de apothekers te verlichten: ‘Van de apothekers, voor de apothekers.’

In 1970 stapt de familie Verlinden in Qualiphar en start onmiddellijk met een aanzienlijke diversificatie in de activiteiten. Het gamma wordt sterk uitgebreid en de onderneming kent een flinke groei als producent voor derden. Door de forse investeringen in logistiek kan Qualiphar snel leveren in de Benelux en internationaal.

Met een eigen R&D-afdeling werkt Qualiphar sindsdien ook voortdurend aan nieuwe producten.

Door de overname van het Franse bedrijf Gifrer in 2000 wordt Qualiphar ook sterk actief in Frankrijk en wordt het producten gamma opmerkelijk uitgebreid.

In 2006 volgt de grote internationale doorbraak van Qualiphar en wordt een exportafdeling opgericht, gevolgd door de opening van een vestiging in Dubai in 2008.

Lid van Bachi

Qualiphar is lid van Bachi. Bachi is de Belgische koepelorganisatie van de industrie van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten en behartigt haar belangen.

Bachi heeft als doel haar leden te vertegenwoordigen en hun gemeenschappelijke belangen te behartigen. De prioriteit van Bachi is het bevorderen van een gunstig maatschappelijk en politiek klimaat voor zelfzorg, waarbij de patiënt/consument centraal staat.

Bachi ijvert voor de erkenning van de socio-economische rol van zelfzorg met in acht name van het belang van de volksgezondheid, de apothekers en de industrie-leden van de vereniging.

Andere leden van Bachi:

Bayer HealthCare, Biocodex, Boehringer Ingelheim, Boiron, Depharm, Flen Pharma, GSK, Johnson & Johnson Consumer, Laboratoires Boiron, Labima, Laboratoires Urgo, Melisana, Menarini, Merck Consumer Healthcare, Neocare, Novartis, Novum Pharma, Omega Pharma, Oystershell, Pfizer Consumer Healthcare, Promomed Group, Reckitt-Benckiser, Sanofi,Takeda, Therabel Pharma, Vemedia, Zambon.